το δάσος των ψευδαισθήσεων

Τον θαύμαζα από μικρή χωρίς να τον ζηλεύω.Έβλεπα από τότε να γίνονται ολόκληρες ιστορίες αυτά ακριβώς που δεν λέγαμε,και που δεν ήταν απαραίτητο να έχουν σχέση μόνο μ'εμένα και μ'εκείνον και τίποτ'άλλο.Νοιώθω μια πίκρα,αλλά και κάτι απ'τη σιωπή μας να με σαγηνεύει παράξενα.Νομίζω πως,κατά βάθος,ξέρουμε καλά τι σκεφτόμαστε ο ένας για τον άλλον,και γενικά για τα πράγματα που μας δένουν ή μας χωρίζουν.Είναι από τις σπάνιες κι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που δύο άνθρωποι φέρονται σαν εντελώς διαφορετικοί,μα φέρουν έναν ομοούσιο πυρήνα,μια μυστική πάλη,ένα σημείο μοναξιάς,αποφασισμένοι να τον διαφυλάξουν,ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να μην το συζητήσουν ούτε μεταξύ τους ποτέ,να μην το θίξουν καν,κάτι που ίσως συμβάλλει στην αυτάρκεια,αφήνει όμως διψασμένη την ανθρώπινη καρδιά.
Τα χρώματά μου τον απέλπιζαν-τα ίδια χρώματα που θαύμαζε στα πουλιά ή στα λουλούδια,στην ανατολή και στη δύση του ηλίου.Παρ'όλα αυτά,αυτός είναι που μου έκανε την ωραιότερη φιλοφρόνηση.
"Ντύσου σαν γυναίκα",μου είπε μια μέρα,πριν λίγα χρόνια.
Έπεσα απ'τα σύννεφα.Οπωσδήποτε δεν ντυνόμουν σαν άντρας,ούτε πάλι με κραυγαλέα θηλυκότητα.Είχα ένα ονειρικό προηγούμενο με τα ρούχα,όπως και με τις λέξεις,με τα πράγματα,με την ζωή.
"Γιατί,πώς ντύνομαι;"τον ρώτησα αγαθά.
"Σαν μυθιστόρημα",μου είπε-και με ξανάστειλε στα σύννεφα.απόσπασμα από το
Στην Ερημιά με Χάρι
Ζυράννα Ζατέλη
εκδ.Καστανιώτη

8 σχόλια:

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε. - Αναγνωστήρια Δημοτικού ΣΧΟΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗ είπε...

Γεια χαρά Φαίδρα.
Δεν είναι κρίμα 2 άνθρωποι να είναι ερωτευμένοι και να τους χωρίζει η σιωπή και από φόβο να εκφράσουν τα συναισθήματα τους δεν μιλούν? Αρκεί μόνο να μιλούν τα μάτια ? Όχι δεν πρέπει να σιωπούν! Όχι δεν πρέπει να μιλούν μόνο τα μάτια. Σε τσακίζει αυτό! Σαν σαράκι σου τρώει την καρδιά ο καημός και καίγεται το μυαλό σου...
Όμορφο αλλά και μελαγχολικό νομίζω το κείμενο...
Καλό απόγευμα
Υ.Γ. Άν από τη φώτο σου στο C - Minor και συγκρίνοντας την με αυτή στην Thalassa θα δυσκολευόμουν πολύ να σε αναγνωρίσω αν σε συναντούσα.

Φαιδρα Φις είπε...

γεια σου Νίκο μου!

ζητώ συγνώμη αν άθελά μου
με το απόσπασμα που επέλεξα
ν'αναρτήσω σε παραπλάνησα

μιλάει για δύο αδέρφια!

αναφορικά με τις θέσεις σου
περί ερωτευμένων,
με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη

ζητώ κι άλλη μία συγνώμη
αν σε παραπλάνησα και με τις φωτό μου

είδες?
λίγο ν'αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών
και δεν σ'αναγνωρίζουν
-έχουν περάσει και κάποια χρόνια βέβαια από τη φωτό της θάλασσας-

δεν είχα πρόθεση να σε μπερδέψω πάντως

σε φιλώ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε. - Αναγνωστήρια Δημοτικού ΣΧΟΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗ είπε...

Ωχ, έκανα μεγάλη γκάφα ε; ή άν θέλεις ο σχολιασμός μου άσχετος..
Τα λόγια που είπα, είναι λόγια καρδιάς πάντως σχετικά με την ανάρτηση.
Η αλήθεια είναι ότι όταν κάνουν αλλαγές οι κυρίες στην εμφάνιση τους μπερδεύεσαι εύκολα. Γιατί συγνώμη; μια χαρά είναι και οι δύο. Δίνουν διαφορετικό ύφος και στυλ.

Φαιδρα Φις είπε...

καμιά γκάφα και καθόλου άσχετο

σκοπίμως απέκρυψα αυτό που
αποκάλυψα σήμερα

κάλλιστα θα μπορούσε να μιλάει
για ερωτευμένους

άλλωστε η Ζατέλη παίζει
και η ίδια στα κείμενά της
με αποσιωπήσεις,αποκρύψεις
και στο τέλος η αποκάλυψη!

είναι μια ιδιαιτερότητα
της γραφής της που αγαπώ

σ'ευχαριστώ!

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε. - Αναγνωστήρια Δημοτικού ΣΧΟΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗ είπε...

εντάξει τότε. Μετριάστηκε κάπως αυτό που είπα.
Θα σου εξομολογηθώ κάτι. Όταν αφήνω σχόλια στις αναρτήσεις σου πάντα έχω ένα φόβο, που οφείλεται στον θαυμασμό που τρέφω για σένα από τα κείμενα που έχεις στις αναρτήσεις σου, είτε είναι δικά σου είτε όχι. Δηλαδή θεωρώ ότι, μάλλον δεν είμαι σε θέση να αφήνω σχόλια και να κρίνω τα λόγια που γράφουν άνθρωποι φωτισμένοι, επειδή το δικό μου επίπεδο έκφρασης δεν είναι τόσο υψηλό ή για την ακρίβεια είναι αρκετά χαμηλό. Το ξεπερνώ πάντως σιγά σιγά επειδή μου δίνεις το θάρρος εσύ που απαντάς σε αυτά που λεώ. Συνεπώς και εγώ σε ευχαριστώ με τη σειρά μου.
Σε χαιρετώ και σε φιλώ

Φαιδρα Φις είπε...

Νίκο,

ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου
τα άλλα να μη σε απασχολούν

αυτό το σπάνιο που έχεις
και λέγεται ευαισθησία
εδώ υπολογίζεται σοβαρά.

να περάσεις όμορφα απόψε!

φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看

Ανώνυμος είπε...

債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社