σκηνές από ένα γάμο


α)Παρ'όλη τη ζέστη,τυλιγόταν μ'ένα σεντόνι."Το θέλω για συντροφιά",έλεγε.
β)Μια φορά(μόνο μία,σε δεκατέσσερα χρόνια),επιστρέφοντας στο σπίτι αργά,βρήκα στο πάτωμα του χολ ένα εσώρουχό της.Πιο πέρα υπήρχε ένα άλλο,στο διάδρομο ένα τρίτο.Τα ψίχουλα οδηγούσαν τον Κοντορεβιθούλη πίσω.Αλλά τα ψίχουλα είναι εκλεκτός μεζές για τα αδηφάγα πουλιά του χρόνου.
γ)Ξέρω με ποιους θα βγούμε,πού θα φάμε,τι θα πούμε...Το Σαββατοκύριακο ο χρόνος κολλάει.

"Ο χρόνος κυλάει μ'ένα ρυθμό που κυμαίνεται σύμφωνα με τις εσωτερικές προδιαθέσεις του ατόμου και με τα συμβάντα που επιδρούν στη συνείδησή του[...]Η μουσική που βασίζεται στον οντολογικό χρόνο υπακούει,σε γενικές γραμμές,στην αρχή της ομοιομορφίας.Η μουσική που πηγάζει από τον ψυχολογικό χρόνο βασίζεται στην αρχή της αντίθεσης".Στραβίνσκι.Μουσική Ποιητική.

Αχρονολόγητο
Δεν υπάρχει τίποτα πιο κουραστικό από το να πρέπει να πιάσεις τη φάρσα από την αρχή,να παίξεις ξανά το ρόλο στο θέατρο της εφήμερης σαγήνης-"et pourtant,etre vieux,c'est ne plus trouver un role ardent a jouer", γράφει ο Σελίν.

30 Νοεμβρίου 1988
"Vengo con tres heridas:la de la vida,la del amor,la de la muerte", τραγουδάει η Τάνια Μαρία από την Ιβηρική.

12 Οκτωβρίου 1977
"Εκείνο που κάνει μοναδικό κάθε γεγονός,πρόσωπο ή πράγμα είναι τα όρια του χώρου που μένει γύρω από αυτά(πρώτιστο μέλημα κάθε ζωγράφου),ένα κενό χωρίς λέξεις".Ίταλο Καλβίνο.

5 Μαρτίου 1996
Τόσα χρόνια παντρεμένοι μπερδέψαμε τα ρήματα:συνηθίζω,ταιριάζω,κατανοώ.Έτσι η επανάληψη εξισώθηκε με την ασφάλεια,η συνήθεια με τη βεβαιότητα και η νέκρα με τη ζωντάνια.Τα αναπάντεχα και οι συμπτώσεις είναι τα πραγματικά γεγονότα της ζωής.Όλο το υπόλοιπο είναι υπνοβασία.

Θωμάς Σκάσσης
Μικρό Ερωτολόγιο ενός Κυνικού