Πραγματική ιστορία στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο


Η ακόλουθη είναι μια πραγματική ερώτηση που δόθηκε πριν xρόνια στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο τμήμα χημικών μηχανικών. Η απάντηση ήταν τόσο εμβριθής ώστε ο καθηγητής την τοιχοκόλλησε στον πίνακα ανακοινώσεων και έκτοτε έχει γίνει θρύλος Ερώτηση: Η κόλαση είναι εξώθερμος (αποδίδει θερμότητα)ή ενδόθερμος; (απορροφά> >θερμότητα); Οιπερισσότεροι φοιτητές τεκμηρίωσαν τις απαντήσεις τους χρησιμοποιώντας τον νόμο του Boyle, (τα αέρια ψύχονται όταν εκτονώνονται και θερμαίνονται όταν συμπιέζονται) ή κάποιο παραπλήσιο φυσικό νόμο.Ένας όμως φοιτητής, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: Αρχικά, πρέπει να ξέρουμε πώς μεταβάλλεται η μάζα της κόλασης, συναρτήσει του χρόνου. 'Aρα, πρέπει να γνωρίζουμε τον ρυθμό μετακίνησης των ψυχών πρός την κόλαση καθώς και τονρυθμό αποχώρησης από αυτήν.Πιστεύω πως ασφαλώς μπορούμε να υποθέσουμε ότι άπαξ και μία ψυχή εισαχθεί στην κόλαση, δεν θα αποχωρήσει ποτέ.Έτσι λοιπόν, καμία ψυχή δεν φεύγει. Όσο για τον αριθμό των ψυχών που εισέρχονται στην κόλαση, ας εξετάσουμε τις διάφορες θρησκείες που υπάρχουν στον κόσμο σήμερα. Μερικές από αυτές τις θρησκείες, διακηρύσσουν ότι όσοι δεν είναι μέλη τους, τους περιμένει η κόλαση. Εφ' όσον υπάρχουν περισσότερες από μία τέτοιες θρησκείες και οι άνθρωποι δεν ανήκουν σε περισσότερες από μία θρησκείες, προκύπτει ότι όλες οι ψυχές, πηγαίνουν στην κόλαση. Λαμβάνοντας τους ρυθμούς γεννήσεων και θανάτων ως έχουν, μπορούμε να αναμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση αυξάνεται με εκθετική μορφή. Τώρα, παρατηρούμε τον ρυθμό μεταβολής του όγκου στην Κόλαση διότι ο νόμος του Boyle ορίζει ότι προκειμένου η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση να παραμείνουνσταθερές, ο όγκος οφείλει να αυξάνεται καθώς προστίθενται ψυχές. Αυτόμας δίνει δύο πιθανότητες: 1. Αν η κόλαση διογκούται με ρυθμό μικρότερο από τον ρυθμό εισαγωγής των ψυχών σε αυτήν, τότε η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση θα αυξάνεται έως ότου αυτή εκραγεί. 2. Βεβαίως, αν η κόλαση διογκούται με ρυθμό γρηγορότερο από τον ρυθμό εισόδου των ψυχών σε αυτήν, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα μειώνονται έως ότου η κόλαση παγώσει. Τι από τα δύο ισχύει λοιπόν:Αν αποδεχθούμε αυτό που είπε κάποια πρώην μου προς εμένα, κατά την διάρκεια του πρώτου έτους,ότι "...θα κοιμηθώ μαζί σου όταν παγώσει η κόλαση..." και συνυπολογίσω το γεγονός ότι συνεχίζω να μην έχω πετύχει να έχω σεξουαλικές σχέσεις μαζί της, τότε η 2η πιθανότητα δεν μπορεί να ισχύει και έτσι, είμαι σίγουρος ότι η κόλαση είναι εξώθερμη και δεν θα παγώσει." Ο φοιτητής έλαβε το μοναδικό 10 !!

4 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Τρομερό!!!! Άκου εκεί "όταν παγώσει η κόλαση"...

Είναι σε όλους γνωστό ότι η κόλαση είναι cool

Σ;-))))))

Φαίδρα Φις είπε...

μου φαίνεται από τη νύστα σου μπήκες σε λάθος blog και υπνοβάτησες λίγο...
δηλαδή,όλοι το ήξεραν ότι η κόλαση είναι cool εκτός από μένα?
άντε στο κρεβάτι σου καλέ μου...
κοιμήσου γλυκά...

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο μου το είχαν στείλει σε e-mail πριν από αρκετά χρόνια αλλά όχι με την "ελληνική" πινελιά.
Η ιστορία αυτή είναι ένας urban legend, και το ότι κυκλοφορεί ευρέως στο νετ είναι δείγμα πόσο "ψώνια" είναι οι Πολυτεχνίτες!Αμα ψάξετε στο google ένας έβαλε ως πηγή την εφημερίδα Ναυτεμπορική, που αν αληθεύει... την κάνει πολύ "αξιόπιστη" εφημερίδα.
LoL!
http://www.snopes.com/college/exam/hell.asp

Θα συμφωνήσω με το μαύρο γατούλι, γιατί ως γνωστόν όλα τα καλά κορίτσια θα πάνε στην κόλαση, γιατί όχι και εμείς?Υπάρχει τίποτα πιο cool?
-καλό βράδυ!

Φαίδρα Φις είπε...

χαίρετε,καλωσορίσατε...
θα συμφωνήσω σε όλα εκτός από ένα, η "Ναυτεμπορική" δεν είναι αξιόπιστη εφημερίδα????
αλίμονο!θα πέσει φωτιά να σας κάψει...Ολόκληρος ποινικολόγος-Κούγιας τη μοίραζε πρωί πρωί, στα νιάτα του...

καλό βράδυ