Τί σημαίνει χώρα;


6 σχόλια:

Θανάσης Αθανάσιος είπε...

χώρα, άλλη μία ιδεοληψία, Πέννυ!

Ξενικός είπε...

όταν ο φόβος γίνεται συστατικό στοιχείο της καθημερινότητας, ξυπνάει ο επαναστάτης...
Ξενικός

Penny είπε...

θανάση
ακριβώς.κοστίζει ακριβά..

Penny είπε...

ξενικέ
οι μόνιμα ξύπνιοι, όσους δεν κατάφερνουν να αποκοιμήσουν, φοβούνται αυτό ακριβώς το ξύπνημα του φόβου, και τους ξαφνικούς επαναστάτες. Μόνο καλό δεν φέρνουν αυτές οι "επαναστάσεις" του φόβου.
Δεν λέω να συνεχίσει κανείς τον ύπνο του, αντιθέτως, απλά ελπίζω να μην ξυπνήσει μόνο και μόνο για να γυρίσει από το άλλο πλευρό..
καλό μας ξύπνημα!

aspa είπε...

Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει [...] Η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά [...] Η υποταγή ή ο εθισμός σε μια τέτοια συνύπαρξη, ή συνδιαλλαγή, δεν προκαλεί τον κίνδυνο της αφομοίωσης ή της λήθης, του πως πρέπει, του πως οφείλουμε να σκεφτόμαστε, να πράττουμε και να μιλάμε; Αναμφισβήτητα αρχίσαμε να το ανεχόμαστε. Και η ανοχή, πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί και τα βοηθά να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος που προΐσταται, ελέγχει και μας κυβερνά. Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Όταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε... γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε. Μάνος Χατζιδάκις

Penny είπε...

Aspa
έτσι είναι ακριβώς, όπως τα λέει.
Τρομακτικό οτι ισχύουν και σήμερα, στο πολλαπλάσιο.