Θέλεις να πας μακριά;
Το ρούχο
Εικαστική διαδραστική εγκατάσταση της Άννας Μελή
22 – 30 Ιουνίου 6μμ έως 9 μμ / Είσοδος ελεύθερη

Το Ρούχο, είναι ένα διαδραστικό έργο, ένα Ρούχο-γλυπτό το οποίο περιστοιχίζεται από άλλα έργα- βιογραφικές σημειώσεις ημερολογιακού χαρακτήρα και το οποίο ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να πλησιάσει και να αγγίξει. Κάθε άγγιγμα σε διαφορετικό του σημείο προκαλεί μία εικόνα που με τη μέθοδο του video mapping μεταμορφώνει το ίδιο το ρούχο και τον χώρο που το περιβάλει σε ένα ονειρικό τοπίο με κινούμενες εικόνες και ήχους. Αγγίζοντας ο θεατής το Ρούχο γίνεται και ο ίδιος μέρος του έργου στους υπόλοιπους επισκέπτες. Επίσης ένα άλλο διαδραστικό έργο συμπληρώνει την αφηγηματική διάσταση της έκθεσης: είναι ένα ψηφιακό προσωπικό ημερολόγιο με σημειώσεις και σχέδια που ο θεατής επιλέγει τη δική του αφηγηματική διαδρομή αγγίζοντας την οθόνη .

"Θέλεις να πας μακριά;"
Θεατρικό μονόπρακτο - performance με την Πέννυ Μηλιά,
με αφορμή την εικαστική διαδραστική εγκατάσταση.

Ο εκθεσιακός χώρος κάθε βράδυ μετά το τέλος της έκθεσης μετατρέπεται σε ένα χωροχρονικό περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσεται ένας θεατρικός μονόλογος που προέρχεται από κείμενα και σημειώσεις της καλλιτέχνιδας Αννα Μελή. Σε αυτόν τον μη συγκεκριμένο τόπο, που θα μπορούσε να είναι εκεί όπου κανείς ακροβατεί με την σκέψη πριν αποκοιμηθεί, η ηθοποιός, μονολογεί αποκαλύπτοντας έναν χείμαρρο από σκέψεις, όνειρα και εικόνες, ανασφάλειες και ερωτηματικά, καθώς και την λαχτάρα για κάτι διαφορετικό. Η ηθοποιός, το ρούχο/γλυπτό, τα έργα /ημερολόγια και οι προβολές/ήχοι, συνθέτουν έναν ψυχικό μηχανισμό με τις γνωστές τρεις περιστάσεις του ψυχικού μηχανισμού του Φρόυντ: το Υπέρ-Εγώ, το Εγώ και το Αυτό.
Ένα βιωματικό έργο που εναλλάσσεται ανάμεσα σε παράλογο και λογική, σε όνειρο και πραγματικότητα. Μία προσπάθεια για ένα πορτρέτο ενός σύγχρονου κοριτσιού, με παιδική αφέλεια, που προσπαθεί να τοποθετηθεί στον παρηκμασμένο πολιτισμό του τώρα, μέσα από τις δυσκολίες της «εύκολης» εποχής. Απομονωμένη και αντιμέτωπη συνεχώς με τον εαυτό της, μαλώνει και επαναστατεί σαν να βρίσκεται πάντα στο ίδιο σημείο. Σε ένα σημείο ανάμεσα στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, εκεί όπου ο καθένας κρίνει και κρίνεται διαρκώς.
Η σκηνοθετική επιμέλεια και ο προγραμματισμός της ψηφιακής πλατφόρμας έγινε από την ομάδα του Fournoslab
22 Ιουνίου Πρεμιέρα στις 12 μμ τη νύχτα.
23 ως 30 Ιουνίου καθημερινά στις 10μμ.
Εισητήριο:10 ευρώ

1 σχόλιο:

Penny είπε...

Αύριο και μεθαύριο απεργούμε.
τελευταία παράσταση την Πέμπτη στις 10 και μετά θα ακολουθήσει τζαζ τζαμάρισμα..
αν μου έχει μείνει φωνή:)
όσοι πιστοί...σας περιμένω