12 σημειώσεις για την Άνοιξη


*Όνειρα με θάλασσα και παράθυρα στο λιμάνι.Καταλαβαινόμαστε.

*Τα μεγάλα λόγια που στερούνται ανάλογου παρελθόντος.Τα συγχωρείς στα παιδιά,σε γοητεύουν στους μεγάλους,σε ανακατεύουν στους "μικρούς".

*Τα δεκαεφτάρια που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους,οπότε τους παίρνει να σκοτωθούν δυο τρεις φορές."Θέλεις να τα φτιάξουμε?"

*Οι αναλφάβητοι ραγιάδες που ψαχουλεύουν πολιτισμό στο διαδίκτυο.Εφαψίες στα τρόλεϊ της Νέας Εποχής.Πιστεύουν πως θα είναι οι ηγέτες της.Θα είναι η λάσπη της.

*Οι αρτιμελείς πιτσιρικάδες που δημιουργούν και υποστηρίζουν το αίσθημά τους μέσα από αυτοσχέδιες σελίδες στο διαδίκτυο.Δε λερώνουν τα χέρια,δε μυρίζουν βενζίνη.Τους γουστάρω.

*Οι πολιτευτές που διατυμπάνιζαν στις συγκεντρώσεις τους ότι έχουν δώσει το αίμα τους για τη δημοκρατία.Και ξέρουμε ότι το αίμα τους δεν το έχουν δώσει ούτε για εξετάσεις...

*Τα ξαναμμένα κορίτσια που ακονίζουν τα νύχια τους για αγόρια.Μάγισσες που ερωτεύονται φαντάσματα και φτιάχνουν σπιτικά.Τις νύχτες στα παιχνίδια τους,τους τρώνε το κορμί.Στο τέλος τους ψιθυρίζουν στο αυτί:"λίγες ακόμα οι μέρες σου μωρό μου".

*Τα t-shirt του ζεστού καλοκαιριού.Πολύχρωμα μακό με τρελαμένα σχήματα σαν χάρτες που σχηματίζονται επάνω σε λαχανιασμένες εφηβείες.

*Άνεργα παιδιά που φωνάζουν "δε θα περάσει" και ορκίζονται στη ζωή τους.

*Παιδιά που δε φωνάζουν τίποτα και δεν ορκίζονται πουθενά.

*Εσύ,στην πρώτη φωτογραφία της φετινής Άνοιξης...[...]


του Οδυσσέα Ιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: